Chania

Chania havn

Chania (kaldes også Hania og Xania) ligger på Kretas nordkyst og er øens næststørste by, samt hovedstad i regionen Chania. Byen huser ca. 90.000 indbyggere inkl. forstæderne.

Chania er velkendt for de fleste danskere, som har været på Kreta, da det er den nordlige ende af øen, som foretrækkes af danske turister. Det er da også her der er den bredeste udstrækning af turistområde, da der stort set er en ubrudt række af gode strande og hoteller fra Chania i øst til Kolymbari i vest.

Chania bærer præg af den omtumlede tilværelse, som Kreta har været igennem historisk. Havnen og området omkring er primært fra den venetianske tid og det er her man møder turisterne om aftenen på udkig efter en restaurant med udsigt og solnedgang.

Chania havn

Fiskerbåde i Chania

Havnen i Chania bærer præg af udviklingen fra fiskerby til turistby. Fiskerbådene er der stadig, men turisternes yachter begynder at dominere havnebilledet.

Byen lever først og fremmest af turister, men turisterne elsker alt godt fra havet, så fiskerbådene vil heldigvis stadig få plads.

På opdagelse i Chania's gamle bydel

Chania gamle bydel

Det er hyggeligt at gå på opdagelse og shopping i de gamle gader og gyder i den gamle bydel i Chania.

Her kan man falde i og købe en turist-kitsch-ting, som man fortryder når man kommer hjem, eller et uvurderligt minde om en god ferie på Kreta. Og så kan man altid slå sig ned på en café eller taverna og slappe lidt af, hvis varmen skulle blive for streng.

Undgå at købe krydderier, olivenolie og specialiteter i turistbutikker. De smager altså ikke ligeså godt som indpakning og emballage ser ud. Køb den slags produkter billigere og bedre i supermarkeder og andre steder, hvor der er friske varer. Undgå også malerier som ser ud som fotokopier af postkort.

Køb i stedet lokalt forarbejdet lædervarer, håndsmede knive med skaft af gedehorn (husk max 7 cm knivblad), lertøj af lokale kunsthåndværkere.