Rhodos

Rhodos klippekyst

Rhodos ligger i den østlige del af det Ægæiske hav og er en af de største øer.

Rhodos har været verdenskendt siden den historiske statue, Kolossen på Rhodos, blev listet som en af verdens syv vidundere.

Rhodos har et rigt flora og dyreliv. Øens indre er bjergrigt og dækket af fyrtræer og cypresser. Det meste af kystlinjen er klipper og stenet, men der findes også mange gode strande på øen. På trods af de mange klipper og bjerge er der også plads til at dyrke vindruer, oliven, citrusfrugter og grøntsager.

Rhodos har en rig historie og den dominerende religion er græsk ortodoks. Der er dog en større minoritet af romansk katolske, en mindre muslimsk (som stammer fra den Ottomanske /Tyrkiske periode), samt en mindre jødisk befolkning, som stammer helt tilbage fra de første århundrede efter Kristus.

Øen tiltrækker mange solhungrende danskere, skandinavere, englændere og tyskere, men er også et af de foretrukne rejsemål for dykkere. Havet omkring Rhodos er kendt for dets maritime liv med mange forskellige fiskearter og andre havdyr. Desuden tiltrækkes mange dykkere af undersøiske skibsvrag og chancen for at finde oldtidsfund.