Zakynthos

Zakynthos By

Zakynthos er kendt for sine gode strande, frodigheden og det dejlige middelhavsklima. Langs den stejle klippekyst mod vest og nord, findes adskillige super lækre bugter med små strande, som kun kan nås med båd.
På øens syd og østside finder du lange sandstrande.

Zakynthos (ofte kaldt Zante) blev første gang nævnt i Homer's mesterværker, Iliaden og Odysseen, som fortæller at dee første indbygger var søn af Kong Dardanos af Troya og hans mænd: Hans navn var Zakynthos og de skulle efter sigende have beboet øen fra ca. 1500 før Kristus.

Øen har haft en omtumlet tilværelse og været ejet og regeret af Byzantine, Ottomanerne (tyrkere), Den Venetianske Republik, Frankrig, En sammenslutning af russere og ottomaner, en kort periode med britisk herredømme, tilbage til fransk kontrol, tilbage til britisk kontrol. Først i 1864 blev Zakynthos fuldgyldigt medlem af den græske stat, støttet af England for at stabilisere den danskfødte Kong Georg I's styre.

En serie af kraftige jordskælv i august 1953 ødelagde øens infrastruktur og efterlod kun 3 bygninger uskadte: St. Dionysos Katedral, Nationalbanken og St. Nicholas kirken "tou Molou". Efter dette er alt nybyggeri underlagt streng anti-jordskælvs sikring.

I 2006 var øen igen ramt af en lang serie af jordskælv i april og i juli af skovbrande, som varede i adskillige dage. Helikoptere og brandmænd fra fastlandet måtte hjælpe til for at få brandene stoppet.

Areal: 410 km2
Kystlinje: 123 km